Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ο 27 χρονος φοιτητής παραμένει εγκλωβισμένος .Eπικοινωνούσε με τους διασώστες αλλά σταμάτησε.

6 σχόλια:

  1. 24 μικρά παιδιά νηπιαγωγείου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στο δρόμο, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτηρίου έκανε έξωση εξαιτίας των απλήρωτων ενοικίων από το Δήμο. Αργότερα σήμερα θα εκδικαστεί στα Δικαστήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρώμη

    Ιταλός επιστήμονας, που είχε «προβλέψει» το φονικό σεισμό της Λ΄Ακουιλα, αναστάτωσε τον τοπικό πληθυσμό περίπου ένα μήνα πριν από τη δόνηση, κατηγορήθηκε όμως για πρόκληση πανικού και αναγκάστηκε να αποσύρει τους ισχυρισμούς του. Ο σεισμολόγος Τζοακίνο Τζουλιάνι προειδοποίησε για επικείμενο ισχυρό σεισμό όταν άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες μικρές δονήσεις στη Λ' Ακουιλα στα μέσα Ιανουαρίου. Πριν από ένα μήνα, στους δρόμους της πόλης εμφανίστηκαν φορτηγάκια με μεγάφωνα που καλούσαν τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Ο δήμαρχος εξοργίστηκε για την αναστάτωση και η αστυνομία δέχθηκε καταγγελία κατά του σεισμολόγου για «πρόκληση ανησυχίας». Ο Δρ Τζουλιάνι αναγκάστηκε τελικά να αποσύρει από το Διαδίκτυο την έρευνά του, η οποία είχε βασιστεί σε μετρήσεις του αέριου ραδόνιου σε σεισμογενείς περιοχές. Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους κατοίκους, η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας συγκάλεσε σύνοδο της Επιτροπής Μειζόνων Κινδύνων στη Λ'Ακουϊλα στις 31 Μαρτίου.

    «Οι δονήσεις που έγιναν αισθητές από τους κατοίκους είναι μέρος μίας τυπικής αλληλουχίας... [η οποία είναι] απόλυτα φυσιολογική σε μια σεισμογενή περιοχή όπως αυτή γύρω από την Λ'Ακουιλα'» ανέφερε ανακοίνωσή της υπηρεσίας της την παραμονή της συνόδου.
    «Είναι χρήσιμο να υπογραμμιστεί ότι δεν είναι με κανένα τρόπο δυνατό να προβλεφθεί ένας σεισμός» τόνιζε το κείμενο.
    Τις προβλέψεις του Τζουλιάνι απέρριψε και ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής: «Κάθε φορά που σημειώνεται ένας σεισμός υπάρχουν άτομα που ισχυρίζονται ότι τον είχαν προβλέψει. Από ό,τι γνωρίζω κανένας δεν είχε προβλέψει με ακρίβεια αυτόν το σεισμό αυτό. Δεν είναι δυνατό να γίνει πρόβλεψη σεισμών» τόνισε ο Εντζο Μπόσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς οι νεκροί στην Ιταλία θα είναι περισσότεροι. Τα κτίρια που έχουν πέσει είναι πάνω από 15.000 και οι αρχές δεν μπορούν να είναι παντού να απεγκλωβίζουν.
    Μιλάμε ότι θα ξεπεράσουμε τον αριθμό των 50 νεκρών. Έγινε βράδυ και αυτό φθάνει για να καταλάβετε...
    Μια πανεπιστημιούπολη στην Λακουίλα έχει ισοπεδωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αρνι ή κατσικι στο φουρνο με κληματοβεργεσ

    υλικά:
    1 αρνί ή 1 κατσίκι
    αλάτι, πιπέρι
    κληματόβεργες από αμπέλι


    εκτέλεση:
    αυτός είναι ένας καλός τρόπος ψησίματος του πασχαλινού αρνιού.
    είναι εύκολος, το αρνί γίνεται νόστιμο και το μόνο που χρειάζεται
    είναι να έχουμε προβλέψει να βρούμε κληματόβεργες
    και να συνεννοηθούμε με τον φούρναρη της γειτονιάς μας.
    πλένουμε καλά τις κληματόβεργες καθώς και το αρνί.
    πέρνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα
    και μέσα σε αυτήν στρώνουμε τις κληματόβεργες σε δύο στρώσεις.
    η δεύτερη στρώση θα σχηματίζει κάθετη γωνία με την πρώτη (σταυρωτά).
    φτιάχνουμε αλατοπίπερο σε ένα μπωλάκι και με αυτό αλείφουμε
    με το χέρι μας το αρνί μέσα έξω (εσωτερικά και εξωτερικά).
    το βάζουμε στη λαμαρίνα «διπλώνοντάς» το στη μέση έτσι ώστε να χωρέσει στη λαμαρίνα.
    το πηγαίνουμε στο φούρνο από νωρίς γιατί θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ



    Υλικά:
    1 κιλό αλεύρι αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
    1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 φλιτζάνια σταφίδα
    1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
    2 φακελάκια μαγιά ξηρή
    3 κοφτά κουταλάκια κανέλλα
    Γαρυφαλάκια (μοσχοκάρφια)


    Εκτέλεση:
    Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τα δύο φακελάκια της μαγιάς.
    Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και στη μέση του κάνουμε μια γουβίτσα.
    Στη γουβίτσα αυτή ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την διαλυμένη μαγιά.
    Αρχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί ώστε να πάρουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

    Προσθέτουμε στη ζύμη αυτή, τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα και ζυμώνουμε καλά.
    Η τελική μας ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας.
    Αν αυτό συμβαίνει θα πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
    Με τη ζύμη αυτή πλάθουμε μικρά ανθρωπάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί
    στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
    Με τα γαρύφαλλα στολίζουμε τα λαζαράκια μας φτιάχνοντάς τους μάτια,
    στόμα, μύτη και ότι άλλο θέλουμε.

    Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ως εξής: είτε τα τυλίγουμε με κουβέρτες
    είτε ανάβουμε τον φούρνο μας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (έως 50 βαθμούς το πολύ)
    και χρησιμοποιώντας τον έτσι ως στόφα βάζουμε μέσα τα ταψιά
    κι εκεί φουσκώνουν τα λαζαράκια μας.
    Τέλος τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου ροδίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τσουρέκι πασχαλινό

    υλικα:

    για το προζύμι:

    1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού χλιαρό νερό
    ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    28 γρ. νωπή μαγιά

    για τη ζύμη:

    7-8 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
    7 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
    1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
    5 αυγά και 1 κρόκος επιπλέον για το άλειμμα
    λίγο μαχλέπι κοπανισμένο ή μαστίχα
    ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
    λίγο ελαιόλαδο

    εκτελεση:

    ετοιμάζετε το προζύμι ως εξής: διαλύετε τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. προσθέτετε τη μαγιά κομματιασμένη και την αφήνετε να σταθεί για 15ʼ.ζεσταίνετε ένα πυρίμαχο μπολ, ρίχνετε μέσα το μείγμα της μαγιάς και αλεύρι (περίπου δύο φλιτζάνια του τσαγιού στην αρχή). ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη.
    μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια. ζυμώνετε 15ʼ μέχρι να γίνει η ζύμη σας ελαστική. αλείφετε τα χέρια σας με λάδι και ζυμώνετε για λίγο τη ζύμη με τα δάχτυλά σας (για να απορροφήσει το λάδι). την αφήνετε σκεπασμένη με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, 45ʼ περίπου.

    λιώνετε το βούτυρο σε μπεν μαρί αφαιρώντας τον αφρό. κοσκινίζετε το υπόλοιπο αλεύρι δημιουργώντας ένα μικρό λοφάκι. κάνετε μια λακουβίτσα και ρίχνετε εκεί το λιωμένο βούτυρο. το αναμειγνύετε σπρώχνοντας το αλεύρι προς το βούτυρο μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν. χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε το μαχλέπι ή τη μαστίχα.

    ρίχνετε στο μείγμα των αυγών πρώτα τη φουσκωμένη ζύμη και μετά το μείγμα με το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο. ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα μέχρι να αποκτήσετε μια εύπλαστη ζύμη.(ζυμώνετε 20ʼ-25ʼ περίπου). την κάνετε μια μπάλα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος (σκεπασμένη με κουβέρτα) μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

    πλάθετε με τη ζύμη δυο πλεξούδες. τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνετε να φουσκώσουν 1 ½ -2 ώρες, σκεπασμένες με την κουβέρτα. προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 c. αλείφετε τα τσουρέκια με γάλα και κρόκο αυγού (χτυπημένα μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό) και ψήνετε 15ʼ. χαμηλώνετε κατόπιν τη θερμοκρασία στους 180 c και ψήνετε για 20ʼ ακόμη, μέχρι τα τσουρέκια να πάρουν ωραίο χρώμα.

    καλή επιτυχία και καλό πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή