Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πασχαλινό αρνάκι από την Κορσική
Υλικά για 4 άτομα * 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια* 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο* 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο* ½ φλιτζάνι λευκό κρασί* 4 αντσούγιες* 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο* 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός* ξύσμα από 1 λεμόνι* 4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα* 2 κουτ. της σούπας λευκό ξίδι* αλεύρι* ελαιόλαδο* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΖεσταίνετε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια και τα περνάτε από το αλεύρι. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και σβήνετε με το κρασί.Αδειάζετε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και το δεντρολίβανο και σκεπάζετε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήνετε στους 180ο C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας χωρίς να ξεσκεπάσετε το ταψί.Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αντσούγιες ψιλοκομμένες, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το ξίδι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα ψημμένα παϊδάκια, πασπαλίζετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετεΣυνοδεύετε προαιρετικά με ψητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου